توری فایبرگلاس سنگ نمای ساختمان

سنگ محصولی گران ‌بها و ارزشمندی در فعالیت‌های ساخت و ساز است. سنگ‌های ساختمانی برای ایجاد ظاهری زیبا و یا سطوح صاف و تراز شده در نمای ساختمان استفاده می‌شوند. هر اندازه ابعاد سنگ ساختمانی بزرگ‌تر باشد مراحل نصب ساده‌تر است و ظاهر نهایی کار زیباتر خواهد شد.

در عین ‌حال نیاز به مقدار چسبندگی کاملاً مطمئن سنگ با ملات ها مانند سیمان دارد . در غیر این صورت سنگ‌های پهن زیر فشار سنگین وزن خودشان می‌شکنند و یا تحت تاثیر بارهای ضربه‌ای و دایمی خرد می‌شوند. به همین منظور از محصولی  توری فایبرگلاس برای افزایش میزان چسبندگی و استجکام سنگ می باشد. در این مقاله قصد داریم ابتدا در مورد توری فایبرگلاس و کاربرد آن در تقویت سنگ های ساختمانی پرداخته می شود.

توری فایبرگلاس چیست؟

توری فایبرگلاس از الیاف رشته ای نازک شیشه بافته شده است که دارای ساختار مشبک و بیسیار سبک و دارای انعطاف پذیری مناسب می باشد.

مواد پلی مری رزینی و کاپوزیتی از جمله متریال توری فایبرگلاس می باشند. برای ساختن کامپوزیت فایبرگلاس از انواع الیاف سوزنی و یا حصیری شیشه‌ای در رشته‌های نازک استفاده می‌کنند. ساختار اصلی فایبرگلاس به دلیل حضور الیاف شیشه‌ای است. زیرا این الیاف‌های شیشه‌ای مقدار مقاومت فیزیکی و ماندگاری شیمیایی بالایی دارند.

برای استحکام بیشتر و یکپارچگی توری از انواع چسب‌های پلیمری استفاده می‌کنند. این چسب‌های پلیمری از انواع رزین پلی استر، رزین وینیل استر و رزین اپوکسی هستند. ترکیب الیاف شیشه با ساختار سوزنی حصیری در کنار رزین اپوکسی از متداول‌ترین روش‌های ساخت کامپوزیت فایبرگلاس است. این ترکیب در اشکال گوناگون برای اهداف متنوع صنعتی و ساختمانی استفاده می‌شود.

قطر رشته‌های نازک فایبرگلاس، اندازه مش ها و همچنین ابعاد و پهنای توری از مهم‌ترین مشخصه‌های فیزیکی انواع مش فایبرگلاس است. این ساختارهای مشبک تهیه ‌شده از کامپوزیتهای نازک فایبرگلاس بسیار سبک ‌وزن، منعطف، مقاوم و ماندگار هستند. از این توری ها بر حسب ابعاد و گرماژ برای مصارف خاصی به کار می روند.

ویژگی های توری فایبرگلاس پشت سنگ

  • توری پشت سنگ در گرماژ و ابعاد متنوع تولید شده و هر کدام از آنها برای مصارف خاصی به کار می رود.
  • پوشش رزینی توری فایبرگلاس سبب استحکام آن شده است.
  • توری فایبرگلاس به دلیل وجود دو ماده الیاف شیشه ای و رزین‌های پلیمری از مقاومت شیمیایی بسیار بالای برخوردار هستند.
  •  این نوع توری دارای ساختار فیزیکی مقاوم است.
  • طول عمر مفید زیاد و طولانی تر از طول عمر مصالح ساختمانی همچنین وجود این توری همراه با مصالحی مانند سیمان و ملات طول عمر آنها را بالا می برد.     
  • توری فایبرگلاس ساختاری ضد آب دارد. این توری ها در مقابل رطوبت و حتی جریان دایم آب مقاومت می‌کنند. حضور رطوبت باعث باد کردن توری فایبرگلاس و ایجاد ترک در لایه‌های ملات کشی شده سطوح عمرانی نمی‌شود.
  •  توری فایبرگلاس عایق الکتریکی بسیار خوبی است.
  • مقاومت حرارتی بالایی دارد در واقع عایق حرارتی است.
  •  سازگاری با انواع مصالح
  • دارای ساختاری سبک‌ وزن است و استفاده از آن به ‌عنوان زیر لایه باعث سنگین شدن سطوح نمی‌شود.
  • توری فایبرگلاس انعطاف ‌پذیری بسیار زیادی دارد. این توری ها کاملاً شکل‌پذیر هستند و می‌توانند به‌ راحتی فرم پوششی در هر سطح منحنی و یا زاویه‌دار را بپذیرند.
  •  مش فایبرگلاس ساختاری با ضخامت کم است. استفاده از آن باعث افزایش حجم سطوح ساختمانی نمی‌شود.

انواع توری های مصرفی در سنگ های ساختمانی برحسب گرماژ عبارت اند از:

  1. توری پشت سنگ ۴۵ گرمی:  مناسب برای مقاوم ‌سازی سنگ‌های خیلی نازک 
  2. توری پشت سنگ ۷۵ گرمی مناسب برای فرآوری سنگ‌های تزیینی کوچک
  3. 3.      توری پشت سنگ ۱۲۰ گرمی مناسب برای استحکام و افزایش مقاومت انواع سنگ‌ها در اندازه‌های متوسط
  4. 4.      توری پشت سنگ ۱۴۵ گرمی مناسب برای استحکام افزایش مقاومت انواع سنگ‌های گرانیتی و مرمری

جمع بندی

همانطور که می دانیم سنگ نمای هر ساختمان اولین منظره ای از ساختمان است که برای به چشم می خورد و از سنگ های زیبا و با ارزشی استفاده می شود برای اینکه این سنگ های تزیینی زیبا دوام و استحکام بیشتری داشته باشند از ابزاری به نام توری فایبرگلاس که دارای خواص زیادی می باشد استفاده می کنند.

5/5 - (16 امتیاز)

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *